Make your own free website on Tripod.com

PERTAMA DI MALAYSIA

 1. Dari segi hukum syarak, BERSIH tidak semesti SUCI. Tetapi SUCI sudah dikira BERSIH. Maksudnya BERSIH masih tidak memadai.

 2. Adakah kita yakin dalam kehidupan kita sehari-hari, kita terselamat dari najis mughallazah seperti  menolak troli di pasaraya, sentuh gelas di warung dan berbagai aktiviti lagi,  tanpa disedari mungkin kita tersentuh najis mugallazah yang disentuh oleh non-muslim. Walaupun Feqah memaafkan perkara-perkara yang diluar pengetahuan kita, tetapi bagaimana dengan kualiti ibadah kita  sekiranya ia berterusan.

 1.  Kini SABUN SAMAK DAN MANDIAN TAHARAH yang diperbuat dari 90 % bahannya dari tanah liat akan memastikan kita MEMBERSIH dan MENYUCI sekaligus. Ia boleh juga digunakan untuk menyamak najis mughallazah. (Telahpun mendapat pengesahan Majlis Fatwa Negeri Kedah melalui suratnya bil. (65) dlm.JMNK(F)602 Jld 6 bertarikh 13 Januari 2004, bahawa kandungan sabun ini yang terdiri dari 90% tanah liat, sudah memadai dan sesuai  untuk digunakan dalam menyamak najis mugallazah).

 2. Ia juga boleh digunakan untuk tujuan lain seperti membersihkan muka (facial), masalah jerawat, gatal, sakit kulit dan lain-lain (6 dalam 1) kerana antara sifat-sifat tanah liat ialah:

  1. Membersih dari kotoran zahir

  2. Menyucikan dari kotoran zahir dan batin

  3. Menyamak najis berat (mughallazah)

  4. Menyerap toksin

  5. Menegang kulit

  6. Melembapkan kulit

 3.  Yakinlah dengan apa yang telah disyariatkan di dalam Hukum Feqah kita, semestinya di sana terdapat hikmah yang kadangkala tidak terjangkau oleh fikiran dan kajian kita.

Bertindak dan tempah segera supaya kita terselamat.

Yang berminat nak jadi pengedar pun... sila call:

 019 2602670 (shukri) / 013 3905882 (hatijah) atau email hjshukri@yahoo.com

Home || Sabun || Ekonomi Umat Islam